Denne blog er udarbejdet, af eleverne på Studie 10 - Esbjerg, som et kulturelt skriveprojekt.
fredag den 29. april 2016
Musik
Musikhuset Esbjerg er Sydvestjyllands kulturelle mødested. Her kan du opleve alt fra koncerter, opera og musicals til stand-up og ballet. Den markante bygning, som er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon, den er placeret i Esbjergs midtby kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra henholdsvis banegården og havnen. Musikhuset deler foyer med Esbjerg Kunstmuseum og Restaurant Kunstpavillonen.
Musikhuset rummer:
• Koncertsal med 1.125 pladser
• Teatersal med 471 pladser
• Mødesal med 230 pladser
• Foyer • Café Tonekunsten
Bestyrelsen består af 7 medlemmer,
• 2 udpeget af Esbjerg Byråd.
• 2 udpeget af Teater- og Musikhusvennerne.
• 1 medlem udpeget af de 4 fornævnte og som har direkte tilknytning til erhvervslivet.
• 1 medlem udpeget af samme kreds og som har direkte tilknytning til kulturlivet.
• 1 medlem udpeget af samme kreds og som skønnes at have erfaring og viden, som fonden aktuelt har brug for
Musikhuset Esbjerg danner årligt rammen om 250 - 300 kultur- og erhvervsarrangementer. Det årlige besøgstal udgør ca. 135.000 gæster.
Tobakken også kaldet Multihus Tobakken er et regionalt spillested beliggende i Esbjerg. Med en kapacitet på ca. 1.350 publikummer er Tobakken Danmarks næststørste spillested, kun overgået af VEGA i København.
Spillestedets navn refererer til bygningernes tidligere anvendelse; frem til 1981 rummede de FDB's tobaksfabrik. Bygningerne er opført i 1896 og udvidet i 1910, 1914 og 1925. I 1993 blev bygningerne omdannet til koncert- og kulturhus
Esbjerg Festuge er en årlig begivenhed, som har fundet sted siden 1997. Og den har vokset sig større og større for hvert år Esbjerg Festuge er en eksplosion af kulturelle tilbud. Det er byens fest og der er noget til enhver smag. Musikalsk spænder Festugen fra kirkekoncerter, over opera til pop, og ”Made In Esbjerg” konceptet giver plads til nyt og eksperimenterende musik. Selv sømandsmusikken, den såkaldte Shanty, får plads og med den følger fortællingen om Esbjerg og søfarten.
Kunsten fylder også meget, og i hele perioden kan man opleve containerkunst, hvor mere end 70 udstillere viser kunst i containere på havnen. Det er et tilløbsstykke og efterhånden en fast tradition. Et af de nyere tiltag er den Internationale Dag. Her præsenterer en gruppe borgere med udenlands herkomst et væld af multikulturelle oplevelser - en fantastisk dag, hvor forskelligheden giver anledning til en masse spørgsmål og hvor smagsløgnene udfordres. Med mere end 135 forskellige arrangementer er Esbjerg Festuge uden tvivl Sydjyllands kulturelle fyrtårn. Dyk ned i programmet, prøv noget nyt og oplev måske en helt ny side af Esbjerg
Grøn Koncert er en række årlige udendørs koncerter med skiftende musikere, arrangeret af Muskelsvindfonden i samarbejde med bryggeriet Tuborg. Grøn Koncert startede i 1983, med blot 40 frivillige, to folkevognsrugbrød, en lastbil og en varevogn. Koncerterne har turneret rundt i større danske byer hver sommer siden starten, og i 2012 fejrede Grøn Koncert 30 års jubilæum. Det praktiske arbejde bag koncerterne klares af et hold af frivillige fra Muskelsvindfondens Grønne Crew og overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at støtte og styrke mennesker med muskelsvind og deres pårørende. Muskelsvindfonden står bag arrangementet med Tuborg som hovedsponsor.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar